Urządzenia w kuchniach hoteli, w restauracjach oraz klubach i innych miejscach wymagających wykonywania wielu czynności związanych z gastronomią, zatrudniania wielu ludzi odpowiedzialnych za masę czynności polegających na koordynowaniu urządzeń gastronomicznych, są często przestarzałe, wymagające dużego nakładu pracy, wiedzy i odpowiedzialności. Można w prosty sposób zastąpić ludzi kilkoma maszynami, uwolnić pracowników od paru męczących obowiązków i zamiast wymagać wiedzy z zakresu 5ciu przestarzałych urządzeń wyposażenie gastronomiczne można nauczyć obsługę jednego porządnego wielofunkcyjnego, nowoczesnego urządzenia. Oto przykładowe urządzenia dla szefów kuchni, właścicieli, projektantów gastronomicznych wnętrz i innych niedoinformowanych speców od wyposażenia gastronomicznego:
Dokładne, wydajne, szybkie i wytrzymałe zmywarki to
element, od którego zależy w kuchni bardzo wiele. Nikt na pewno nie
chciałby spotkać się z sytuacją awarii takiego urządzenia, bo ilu
potrzeba zmywaczy do umycia chociażby 1100 talerzy w godzinę? Dobra
zmywarka porządnej firmy z długoletnim doświadczeniem to podstawa.
Bardzo duży wybór zmywarek w naszej ofercie pozwoli na dobranie
odpowiedniego modelu do potrzeb. Posiadamy zmywarki tunelowe, kapturowe
oraz pod blatowe, każda dostosowana do potrzeb klienta. wyposażenie gastronomii
Zmywarki są stosowane w obiektach o bardzo dużej ilości miejsc
konsumpcyjnych jak i tych mniejszych. Mają różne kształty i rozmiary,
różną temperaturę wody zasilającej, różne systemy sterowania, za pomocą
których można określić ilość cykli mycia lub np. wybrać opcję zimnego
płukania. Posiadamy w ofercie zmywarki do szkła wyposażone w zmiękczacze
wody, w najnowocześniejsze techniczne rozwiązania, cyfrowe wyświetlacze
i inteligentny system diagnozy błędów.
Trzony indukcyjne
Zanussi Professional oparte o magnetyczną indukcję wykorzystują blat
ceramiczny o grubości 6 mm. Trzony te pozwalają na bardzo szybkie,
bezpieczne gotowanie, bez emisji ciepła do otoczenia. Strefy grzewcze o
średnicy 280 mm są uruchamiane tylko w momencie kontaktu ze specjalnym
garnkiem przeznaczonym do gotowania w systemie indukcyjnym. Strefa,
która nie ma kontaktu z garnkiem pozostaje zimna. Nadstawki indukcyjne
są wyposażone w zabezpieczenie przeciwko przegrzaniu. Elektroniczny
sterownik pozwala łatwo i precyzyjnie ustawić parametry gotowania w
oparciu o 8 stopniową skalę zastosowanej mocy. Urządzenia gastronomiczne
dzięki regulatorowi mocy, obsługa posiada pełną kontrolę nad procesem
gotowania. Kuchnie indukcyjne są idealne do przygotowywania delikatnych
dań takich jak kremy wyposażenie oraz umożliwiają łatwe przemieszczanie
garnków.
Gazowe płyty grzewcze Zanussi
Professional są wyposażone w duże, żeliwne płyty, które umożliwiają
stosowanie garnków o wymiarach 800x700 mm. Płyta o grubości 300 mm
posiada od strony wewnętrznej rowkowania, które wspomagają dystrybucję
ciepła na powierzchni płyty. Zróżnicowanie temperatur, 500° C w centrum
płyty i 200° C na obrzeżach, pozwala wykonywać w tym samym czasie różne
rodzaje obróbki termicznej. Palnik jest sterowany zaworem zabezpieczonym
termoparą i świeczką pilotującą. Zapłon piezoelektryczny. Wykonanie ze
stali nierdzewnej gwarantującej niezawodność i trwałość.
http://artelis.pl/artykuly/883/wyposazenie-gastronomii
http://artelis.pl/artykuly/883/wyposazenie-gastronomii
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz