Powered By Blogger

sobota, 24 marca 2012

Kolejny wspanialy przepis

Zupa krem z ziemniaków i warzyw z łososiem wędzonym




                                                                                                                                 Czas przygotowania:
                                                                                                                                         20 - 30 minut
                                                                                                                              Czas gotowania:
                                                                                                                                             30 minut

Informacje żywieniowe

Kaloryczność:
380
Tłuszcz:
20g
Cholesterol:
75mg
zupa krem z ziemniakow i warzyw z lososiem wedzonym

                                                         

 

                                                              Składniki

  • ziemniaki (białe) - 1,5 kg
  • por - 200 g, marchewka - 200 g, pietruszka - 300 g, olej
  • łosoś wędzony - 400 g, kawior z łososia (czerwony) - 80 g, chips z ziemniaka - 10 g,
  • kostka ziemniaczana - 200 g, szczypiorek - 10 g,
  • sól morska, sól warzona, mielony czarny pieprz, cukier do smaku

 

 

                                              Sposób przygotowania

 

 

             Warzywa pokroić w kostkę, przesmażyć na patelni z rozgrzanym olejem.     Dodać wywar rybny.     Gotować na wolnym ogniu przez 40 min.   Zmiksować zupę mikserem ręcznym.    Łososia wędzonego pokroić w julienne.    Połowę ziemniaków pokroić w kostkę 1 cm x 1 cm i ugotować w osolonej wodzie.  Użyć do dekoracji zupy.   Jednego ziemniaka pokroić w plastry i usmażyć w oleju o temp. 180°C.   Zupę udekorować kawiorem i szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz