Powered By Blogger

sobota, 24 marca 2012

Przepis na krewetki

Krewetki z awokado

      

                                                                                                                             Czas przygotowania:
                                                                                                                          25 - 30 minut
                                                                                                                             Czas gotowania:
                                                                                                                                   30 minut

Informacje żywieniowe

Kaloryczność:
375
Tłuszcz:
21.4g
Cholesterol:
84mg
awokado 
 
 
 
 
           Składniki

 

 

  • 400 g zamrożonych krewetek
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1,5 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki Creème Fraiche
  • 2 łyżki whisky
  • 0,5 filiżanki mieszanych i posiekanych ziół, sól i pieprz, kilka gałązek koperku

 

 

 

 

                                             Sposób przygotowania 

 

 

                       Krewetki wyjąć z opakowania i rozmrozić w przykrytym naczyniu w temperaturze pokojowej.      Awokado umyć i osuszyć, przeciąć wzdłuż przez środek, rozdzielić połowy i wyjąć pestkę.      Usunąć miąższ, tak by pozostał jedynie gruby brzeg owocu.       Tak spreparowany owoc skropić obficie sokiem cytrynowym i odstawić do lodówki.       Wycięty miąższ awokado pokroić w małą kostkę.       Majonez połączyć z Creème Fraiche, resztką soku z cytryny, whisky oraz solą i pieprzem.      Wmieszać w sos obmyte, osuszone i posiekane zioła.     Do tak przygotowanego sosu dodać krewetki i kostki awokado, a następnie wypełnić połówki awokado      Przybrać delikatnymi gałązkami koperku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz